{zöldparadicsom salsa zeller chips-szel}

zoldpari

salsa

6-8 zöldparadicsom apróra vágva
egy teáskanál zúzott koriander mag
egy közepes lilahagyma apróra vágva
egy citrom leve
fél csokor aprított petrezselyem
egy evőkanál olíva olaj
egy erős zöldpaprika vagy chili paprika, apróra vágva (ebből ki ki maga ízlése szerint)
a hozzávalókat keverjük össze egy tálban.

bab

egy evőkanál olaj
egy vörös bab konzerv
egy babérlevél
két gerezd zúzott fokhagyma

az olajon pirítsuk meg a fokhagymát, adjuk hozzá a lecsepegtetett babkonzervet és a babérlevelet .tizenöt percig lassú tűzön hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. mikor kihűlt keverjük hozzá a paradicsomhoz. tegyük hűtőbe egy-két órára.

zeller chips

egy közepes zellergumó

a zeller gumót szeleteljük a lehető legvékonyabbra. egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, fektessük rá a zeller szeleteket, sózzuk, akár borsozhatjuk is. toljuk 200 fokra előmelegített sütőbe. kb egy óra alatt el is készül vagy egyszerűen süssük ki olajban. a slasával együtt tálaljuk.
.