vöröslencse leves

voroslencse07

dahl.

ez egy igazán szuper leves, gyors, egyszerű és nagyon finom.

három evőkanál olívaolaj
egy szép vöröshagyma kockázva
két-három gerezd fokhagyma
egy evőkanál paradicsompüré
fél teáskanál mozsárban őrölt rómaikömény
fél teáskanál mozsárban őrölt bors
egy teáskanál mozsárban őrölt koriandermag
fél teáskanál mustármag
egy babérlevél
két répa nagyobb darabokra vágva
egy bögre vöröslencse
másfél liter zöldség alaplé, ha nincs, akkor víz
cayenna bors érzéssel, ki mennyire szereti
frissen csavart citromlé, só ízlésed szerint
egy csokor koriander levél

az olajon megfonnyasztom a hagymát, hozzáadom a késlappal megzúzott fokhagymát, babérlevelet, fűszereket és a paradicsompürét, mindezt kislángon teszem. jól átkeverem, nehogy odakapjon, majd mehet a répa, és a lencse is. felöntöm az alaplével, sózom. az első forrás után megkóstolom, ha kell még sózok, fél óra és kész. citromlével, frissen vágott korianderrel bolondítom. szerintem nagyon finom.
.