{túrógombóc}

gomboc

túrógombóc.

vagy szétesik, vagy kemény lesz… ezért sokáig nem is szerepelt a listámon. ez már a múlté! íme a recept!

gombóc

fél kg tehén túró áttörve
egy bögre búzadara
négy tojás
egy csipet só
két evőkanál vaníliás krémtúró

az összes hozzávalót dolgozzuk össze és kész. azért, hogy biztosan jó legyen pihenjen a hűtőben minimum két órát, de az sem árt, ha egy egész délelőttre megfeledkezünk róla!

tegyünk fel egy jó nagy fazék vizet, adjunk hozzá egy kis sót. mikor forr, vizes kézzel formáljunk gombócokat és “dobáljuk” a lobogó vízbe. öt perc után már fel is bukkannak. akkor vegyük ki.

burkolat

öt dkg vaj
két bögre zsemlemorzsa

a vajon pirítsuk meg a zsemlemorzsát. a gombócokat forgassuk bele.

dizájn

tejföl
porcukor

evés előtt tejfölözzük és alaposan cukrozzuk!

.