-töltött karalábé-

karalabe61

karalábé.

hagyma, fokhagyma, só, bors, pirospaprika, darált hús, rizs, röviden ennyi.
és ami még belekerült, kapor, kacsazsír.

a kockázott hagymát két kanál kacsazsíron megpirítom, egy gerezd zúzott fokhagymával, őrölt borssal. majd mehet a darált hús. megszórom egy kevés pirospaprikával, sózom, adok hozzá egy teáskanálnyi apróra vágott kaprot. lefedem, puhára párolom, majd a zsírjára sütöm.

egy zacskós rizst félig megfőzők, a húshoz keverem, ütök bele egy tojást, szépen elkeverem, és a töltelék kész is.

a karalábékat megtisztítom, belsejüket teáskanállal kivájom, megtöltöm a hússal. a karalábé forgácsokat egy megfelelő méretű lábos aljára szórom, arra ültetem a töltött karalábékat, felöntöm annyi vízzel, hogy félig ellepje. mehet hozzá só, vagy akár egy zöldségleves kocka, egy kis kapor is. felteszem a tűzre, lefedem, lassú tűzön puhára párolom.

végül

a karalábokat tepsibe rakom, egy húsz percre közepesen meleg sütőbe teszem.

a hátramaradt karalábé szaftot pürésítem, behabarom. ( két kanál tejföl + egy kanál liszt)

tálalás

merek a szaftból, ráültetem a karalábét, megszórom vágott petrezselyemmel, kaporral és kész!

nyolc zsenge karalábé
400 gr darált hús (sertés)
egy zacskó előfözött rizs
egy tojás
egy fej vöröshagyma
egy gerezd fokhagyma
egy teáskanál pirospaprika
egy csokor kapor
egy csokor petrezselyem
só, bors
tejföl
liszt.