{töltött csirke}

csirke16

ezt a receptet nagyanyám tudta a legjobban készíteni az egész világon! az enyém is elég jó, de az övé volt az igazi és utolérhetetlen! a vasárnapi ebédek dísze, a ropogósra sült töltött csirke!

belevalók

egy kisebb csirke
250 gr szeletelt csiperkegomba
két szikkadt zsemle
egy közepes vöröshagyma apróra vágva
300 gr csirkemáj felkockázva
egy csokor apróra vágott petrezselyem
egy tojás
só, bors, majoránna
olaj

igy

egy kevés olajon megpirítom a hagymát, hozzáadom a májat, majd a gombát, petrezselymet , fűszerezem és kis lángon hagyom egy 20 percig, hogy jól összeérjenek az ízek. a zsemléket tejbe áztatom, kinyomkodom, és a tojással együtt mehet a kihűlt májhoz . az egészet jól összedolgozom.
a csirkét megmosom,besózóm. a bőrét a hústól ügyesen elválasztom, és mehet is a töltelék, kerüljön a pipi hasüregébe is. tepsibe a madárral, megszóróm majoránnával, alá egy kis víz, fóliázom és betolóm 200 fokos sütőbe. ha eltelt egy óra leveszem a fóliát, meglocsolom a szaftjával és további egy óráig sütöm. azért néha pillantsunk rá, nehogy megégjen szegény csibe. friss fejes salátával a legjobb!.