{tökfőzelék}

tokfozelek

tök.

gyerekkoromban a világból lehetett vele kiüldözni, de ma már az egyik nagy kedvencem a tökfőzelék!

mint mindent, ezt is ezer féleképpen lehet készíteni. nekem ez vált be.

íme az én tökfőzelékem

belevalók

egy kg gyalult tök
egy közepes vöröshagyma apróra vágva
három evőkanál olaj
egy csokor kapor aprítva
fél teáskanál pirospaprika
só, bors

habarás: három evőkanál tejföl + egy evőkanál liszt

így

megdinsztelem a hagymát, hozzá adom a tököt, megsózom, takarékra rakom és lefedem úgy 5-10 percre. megszórom pirospaprikával, a kapor felével, tekerek rá egy kis borsot és ismét lefedem. egy húsz perc múlva visszatérek, megkóstolóm, ha kell, még sózom és hozzáadom a kapor másik felét. elkészítem a habarást, rámerek a főzelékből, összekeverem és zutty bele a fazékba. egy utolsó gáz neki és kész! semmi folyadékot nem adok hozzá, a saját levében főzőm!
.