-több órás oldalas

IMG_2658

oldalas.

egy doboz őszibarack konzerv
gyömbér
hoisin szósz
szezámolaj
egy szárított chili
(halszósz, nem kötelező. ha van, egy teáskanál)
egy szép nagy darab oldalas
zöldhagyma
fekete szezámmag

az oldalast megmosom, feldarabolom.

a baracklevet (egy bögre), nyolc evőkanál hoisin szósszal, egy evőkanál reszelt gyömbérrel, a szezámolajjal (három evőkanál), halszósszal és a chilivel összekeverem.

az oldalast lábasba teszem, ráöntöm a szószt, és legalább három órát lassú tűzön, lefedve főzöm. mikor leolvad a csontról a hús, akkor jó.
megszórom a zöldhagymával, fekete szezámmaggal és kész.

minden hozzávaló egy jobb fűszeresnél beszerezhető.

a megmaradt barackot desszertnek ajánlom egy kis vanília fagyival.