-tepsis kelbimbó-

kelbimbo20

kelbimbó.

kb. fél kg kelbimbó megmosva, tisztítva
egy jó maréknyi kockázott bacon
két gerezd zúzott fokhagyma
egy kisebb vöröshagyma kockázva
egy evőkanál vaj
öt evőkanál tejföl
két teáskanál dijoni mustár
egy tojás
só, bors
kéksajt kockázva, reszelt parmezán, ahogy szereted

a kelbimbókat alaposan megmosom, megtisztítom a csúnyább leveleitől. mérettől függően felezem vagy negyedelem, forrásban lévő, sós vízben előfőzöm.
a szalonnát a vajon kiolvasztom, kiszedem, félre teszem. a serpenyőben maradt zsíron megfonnyasztom a kockázott vöröshagymát, fokhagymát. elkeverem a tejföllel, mustárral, pici sóval, borssal. amikor langyos belekeverem a tojást, és kedvem szerint egy kis reszelt parmezánt is.
tepsibe rakom a kelbimbót, megszórom a szalonna kockákkal, elosztom rajta a tejfölös masszát, mehet rá a kéksajtból, ki hogy szereti. előmelegített sütőben, 180 fokon készre sütöm. (30-40 perc)
.