{tepsis csirke}

csirke55

egy csirke mindig megoldás, ha kifogytunk az ötletekből!

belevalók

egy csirke
egy citrom (egyik fele karikázva, a másikfeléből citromlét facsarunk)
egy csokor petrezselyem
pár rozmaringág
ha éppen van néhány szál kakukkfű
5 fej fokhagyma félbe vágva
10 dkg vaj
egy dl száraz fehérbot ( ajánlatos, de elhagyható, ha nincs a háznál)
5 kisebb krumpli
só, bors
kétórányi türelem

így

melegítsük elő a sütőt 200 fokra. mosdassuk meg a csirkét mielőtt még bármit is tennénk vele! töröljük meg, majd kezdődhet a munka! a felkarikázott citromot tegyük a csirkébe, a fél csokor petrezselyem és a többi zöldfűszer társaságában.
a petrezselyem másik felét vágjuk apróra, keverjük össze a vaj felével, a citromlével, egy pici sóval. na ettől lesz a csirkénk igazán zamatos és ízű! ügyesen jutassuk a csirke bőre alá a „fűszerkrémet”, combjánál, mellénél és ahol még érjük. kívülről jól dörzsöljük be sóval, borssal. a maradék vajat tegyük a tepsibe, mehetnek mellé a félbevágott fokhagyma fejek, öntsük hozzá a bort, fóliázzuk és egy 40 percre tegyük a sütőbe, ha ez letelt adjuk hozzá az apró burgonyákat, locsoljuk meg a szaftjával. egy órát adunk neki, hogy szép pirosra süljön!

.