{szőlőlevélben sült camembert két személyre}

camembert1

szüret és sajt.

ami kell, ahogy kell

125 gr camembert (tégla)
négy szőlőlevél
egy kanál méz
3-4 kanál balzsamecet
chili paprika apróra vágva (ízlés szerint)
pár szem szőlő
egy- egy szelet pirítós kenyér
a sütéshez két darab 9 cm felfúj forma

a formákat kibéleljük két – két szőlő levéllel. a sajtot kettévágjuk, mind két formába teszünk egy- egy darabot. a balzsamecetet a mézzel, chilivel összekeverjük, elosztjuk a sajtok között, a leveleket ráhajtogatjuk, ha kell fogpiszkálóval megtűzzük. 180 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük.
pirítóssal taálaljuk!

amit iszunk hozzá

a camembert megköveteli magának a figyelmet , a törödést! zseniálisan univerzális, választhatunk mellé merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc, syrah – egymásra fognak találni az ízek, de a tuti szerintem a kékfrankos, zweigelt vagy a kadarka illetve a camembert sajtok álma, a bikavérek Szekszárdról vagy Egerből.

.