{szilváslepény}

szilvas

szilvából nemcsak pálinkát, hanem igen jó sütit is készíthetünk!

minden lepény alapja

10 dkg vaj
két és fél bögre liszt
két tojás
két evőkanál tejföl
öt evőkanál cukor
egy zacskó sütőpor
csipet só

hozzávalókat tegyük a vájlingba, gyúrjuk össze. lisztezett deszkán tetszésszerinti vastagságúra kinyújtjuk. sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. az is jó ha kizsírozzuk.

burkolat

egy kg magnélküli szilva
négy-öt evőkanál cukor
egy zacskó vaníliás cukor
fél teáskanál fahéj

lábosban tegyük oda az egészet és lassú tűzön főzzük úgy fél órát.
kenjük meg a tésztát vele, toljuk közepesen meleg sütőbe. negyven perc és kész!
kihűlt állapotban feldaraboljuk.
.