{sült paradicsom I.-II.}

pari01

a hőségre való tekintettel most két igazán könnyű receptet ajánlok. csak pár percet kell a konyhában tölteni! aztán, irány a lugas, jó kis kapáló víz kíséretében! kapáló víz: egy rizling négy szóda! egésznap eltudnám kortyolni!

sült paradicsom I.

fél kg apró (koktél) paradicsom félbe vágva
két-három rozmaring ág
négy-öt db fokhagyma gerezd
egy marék bazsalikom
két-három evőkanál olívaolaj

tepsibe tesszük a paradicsomokat, meglocsoljuk az olajjal, rádobjuk a rozmaring ágakat, a durvára vágott bazsalikom leveleket, sózzuk. a paradicsomok mind két oldalát 10-10 percig sütjük.
friss kenyérrel, vagy spagettivel fogyasztjuk, egy kis reszelt parmezán sajttal!

sült paradicsomos II.

két-három evőkanál olívaolaj
egy csokor petrezselyem
négy-öt gerezd fokhagyma
egy citrom leve, reszelt héja
egy zacskó mini mozzarella sajtgolyó
három db ringli
egy doboz fehérbab konzerv
lilahagyma csak az íze miatt

a fenti recept (sült paradicsom I.) alapján elkészítjük a sült paradicsomot, ha kész, egy tálba tesszük a babbal együtt.
a többi hozzávalót (sült paradicsom II.) turmixszoljuk, ráöntjük a babunkra, a mozzarella golyókkal összeforgatjuk. lilahagymával bolondítjuk!
érdemes a hűtőben pihentetni, pirítóssal fogyasztani!

pari03.