– sült máj

lamb

dalmát sült bárány máj

nagyon szeretem az ilyen recepteket. végtelenül egyszerű, ízletes és elronthatatlan.

egy kg bárány máj, aki nem szereti válasszon kedve szerint kacsát, borjút stb.
két gerezd fokhagyma zúzva
tej
só, bors, kakukkfű

csokor petrezselyem, két gerezd zúzott fokhagyma, olíva olaj

a májat szeletekre vágom, egy jól zárható dobozba rakom, mehet a zúzott fokhagyma, és annyi tej amennyi ellepi. lezárom és irány a hűtő egy éjszakára.

másnap

a szeleteket borsozom, kisütöm egy pár szál kakukkfűvel együtt.

a petrezselymet aprítom, adok hozzá egy vagy két gerezd késsel zúzott fokhagymát, majd szépen a máj szeletekre kanalazom. salátával, friss kenyérrel pompás ebéd vagy vacsora.