{sólet}

solet3

bab. kacsacomb. gersli.

egy kg gyöngybab (vízben áztassuk egy éjszakát)
két közepes apróra vágott vöröshagyma
két-három evőkanál kacsa vagy libazsír
három gerezd fokhagyma
egy babérlevél
egy teáskanál pirospaprika
egy bögre gersli
két kacsacomb
egy szép darab füstölt kacsamell
két evőkanál liszt
két-három tojás
só, ha szükséges

a zsíron megpirítjuk a hagymát, adjuk hozzá a bab felét. szórjuk meg pirospaprikával. mehetnek a húsok, gersli, fokhagyma, babérlevél és a bab másik fele. végül a liszt. engedjük fel annyi vízzel, amennyi ellepi. fedjük le és toljuk a sütőbe.
nyolc-tíz óra sütés lassú tűzön.
tálalás előtt egy órával tegyük bele a jól megmosott tojásokat. (héjastól).
időnként kóstoljuk, ha kell sózzuk, és pótoljuk a vizet.

cserép edényben süssük, úgy lesz igazán finom.

.