-salátában vöröslencse-

voroslencse

saláta és vöröslencse.

bátor recept.
mert van benne minden, ami édes, savanyú vagy csíp!
az illata is pompás, elejétől a végéig. a római kömény egész egyszerűen lenyűgöző, ahogy a fokhagymával, vöröshagymával összeölelkezik. a mustár döbbenetes, a friss salátáról már nem is beszélve.

két evőkanál olívaolaj
egy nagy vöröshagyma kockázva
öt gerezd fokhagyma késlappal zúzva
egy babérlevél
fél teáskanál őrölt római kömény
egy kis doboz paradicsompüré (70 gr)
egy evőkanál worcester szósz
két teáskanál dijon mustár
két teáskanál barnacukor
egy teáskanál fehérbor ecet
egy bögre vöröslencse
egy bögre víz
frissen őrölt fekete bors, só, cayenne bors érzésünk szerint

lehetőleg öntöttvas serpenyőt használjunk. mehet az olaj, a hagymák, egy kis fonnyasztás, majd a fűszerek, bors, római kömény, stb. majd a paradicsompüré, mustár, barnacukor, lencse, víz. jöhet a kóstolás, a só, és a cayenne a bors. ha minden ok, akkor már csak puhára pároljuk, kis lángon, lefedve.
a saláta leveleken tálalom. friss paradicsom, uborka kocka és kész!

vlencse2.