{sajttorta}

sajttorta

krémsajt.

soha nem gondoltam, hogy egyszer majd sajtból sütök tortát. a krémsajtról a camping jutott eszembe kifli csücsökkel, zacskós kakaóval…

morzsa alap

egy csomag győri zabkeksz (215 gr) darálva
10 dkg vaj
egy evőkanál cukor

így

olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben, adjuk hozzá a darált kekszet és a cukrot, úgy tíz percig pirítsuk kis lángon. sütőpapírozzuk a tortaformát, nyomkodjuk bele a morzsát. tegyük 180 fokos sütőbe negyed órára.
amíg sül a morzsa, el is készíthetjük a sajtkrémet.

sajtkrém

belevalók

125 gr jó minőségű krémsajt
egy doboz tejföl
3 tojás + egy tojássárgája
egy bögre barnacukor
egy zacskó vaníliás cukor
3 evőkanál liszt
fél citrom leve és reszelt héja

így

tegyük keverőtálba a sajtot, a tejfölt. robotgép segítségével keverjük „habosra”, adjuk hozzá a kétféle cukrot (barna, vanília) keverjük, keverjük, majd egyesével a tojásokat, lisztet, citromlevet és a reszelt héjat. mehet a kihűlt morzsára, majd be a 180 fokos sütőbe egy jó negyven-ötven percre. mikor kihűlt vonjuk be a tejfölmázzal. pihentessük a hűtőben két-három órát, de még jobb, ha egy egész éjszakát adunk neki. eper, málna, ribizli vagy bármilyen gyümölcs legyen a kísérője!

tejfölmáz

egy doboz tejföl
egy evőkanál porcukor
egy evőkanál citromlé
ezeket összekeverjük és kész!

* 22 cm tortaforma.