-sajtos tészta

img_4413

macaroni and cheese

sajtos tészta, AZ, de egészen más!
nekem a sajtos tészta mindig is értelmezhetetlen volt. sajt és tejföl, esetleg ketchup. kicsit olyan, mint a boroskóla, külön-külön elmegy , de egyben rémálom. igaz, mind a kettő gyorsan hat, a tészta eltöm, a “vadász” üt.
ebben a változatban viszont lenyűgözően finom és igen jól esik mellé egy pohárka vörösbor, kóla nélkül!

két bögre makaróni tészta (FIGYELEM! nem a spagetti hosszúságú! Barilla maccheroni n.44, ez lesz a jó)
egy+egy pohár tej
250 gr cheddar sajt reszelve
250 gr cottage cheese ( ez olyan mint a túró, de nem az, sósabb, levesebb)
két teáskanál dijoni mustár
só, bors, cayenne bors érzésünk szerint
vaj

az egy pohár tejet, a cheddar felével, a cottage sajttal, mustárral, fűszerekkel összekeverem.
kivajazott tepsibe öntöm a két bögre tésztát, ráöntöm a keveréket, a + pohár tejet, vajat csipegeteg rá, lefóliázom, és megy a 180 fokos sütőbe harminc percre. kiveszem, átkeverem, visszafóliázom, újabb harminc percig sütöm. ismét kiveszem, megszórom a cheddár másik felével, vissza a sütőbe, kb. tíz perc, és kész a mac and cheese.