{sacher torta}

torta8

rum és torta.

a negyvenedik mellé kell egy kis bíztatás…
boldog szülinapot!

torta

tíz dkg vaj
tíz dkg jó minőségű étcsokoládé felolvasztva
egy zacskó vaníliás cukor
hat tojás szétválasztva
egy bögre liszt
egy bögre barnacukor
három evőkanál darált dió
egy kávéskanál sütőpor
csipet só

a vajat a cukorral, vaníliás cukorral, hat tojás sárgájával kikeverjük, hozzáadjuk az olvasztott csokoládét. mehet hozzá a liszt, sütőpor, dió, csipet só. majd a hat tojás fehérje keményre felvert habját is beleforgatjuk.
kivajazott tortaformában (22 cm) közepes lángon készre sütjük. (kb 40 perc)

töltelék

hat evőkanál sárgabarack lekvár
egy kupaknyi rum
fel csésze víz

kis lábosban a hozzávalókat összeforraljuk.

máz

öt dkg vaj
tíz dkg étcsokoládé
kupaknyi rum
fél csésze víz

másik kis lábosban, lassú tűzön felolvasztjuk a vajat, csokit, mehet a rum, egy kis víz, és kész.

mikor a torta kisült, kihűlt, kettévágjuk, megkenjük a lekvárral, összeillesztjük. majd az egészet belekvározzuk és bevonjuk a csoki mázzal.

.