{répatorta}

repatorta

répa.torta.

belevalók

két közepes répa reszelve (kislyukon reszeljünk)
egy tojás
¾ bögre liszt
fél bögre kristálycukor
fél bögre olaj
egy teáskanál sütőpor
egy teáskanál fahéj (lehetünk egy kicsit merészebbek, púpozhatjuk is)
reszelt szerecsendió (csak finoman)
csipet só
fél citrom leve

máz

egy doboz krémsajt (ebből érdemes a drágábbat választani)
5 dkg szobahőmérsékletű vaj
3-4 evőkanál porcukor
reszelt narancshéj (ebből sem kell túl sok, kb. egy fél narancs héja)

így

keverjük össze a tojást az olajjal, citromlével , majd egyenként adagoljuk hozzá a többi alapanyagot, legvégül a répát. egy 18 cm-es tortaformát kenjünk ki vajjal , tegyük bele a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben egy óra alatt készre sül!

máz

a vajat, a krémsajttal, porcukorral, narancs hájjal habosra keverjük. amikor a tortánk már kihűlt szépen kenjük a tetejére. hogy igazán nyúlbarát legyen répa forgácsokkal díszítjük!
.