{rakott kel dédi módra}

kel

kelkáposzta.

egy közepes kelkáposzta levelei
négy-öt gerezd fokhagyma
köménymag egy jó csipet

500 gr sertés darált hús
egy vöröshagyma kockázva
két evőkanál zsír
egy zacskó gyorsrizs
szárított cseresznyepaprika érzéssel
egy doboz tejföl
só, bors

felteszi a dédi a káposztaleveleket főni, tesz a vízbe négy-öt gerezd fokhagymát, egy teáskanál sót, egy jó csipet egész köményt. amikor megfőtt, szűrőlapáttal kiszedi a leveleket, és picit hűlni hagyja.
közben persze fő a rizs. a darált húsból készít egy pörköltöt, jó sok cseresznyepaprikát morzsol bele és őrölt borsot ad hozzá.
amikor kész, egy zsírozott tepsibe alulra káposztát rak, arra a rizst, arra a pörköltet. betakarja a maradék káposztával, egy doboz tejfölt önt rá és berakja a forró sütőbe.
amikor a tejföl gyönyörűségesen piros és az illata is jó, akkor kész!
.