{pisztráng a papírban}

hal71ez a recept nekem Horvátország. az aprócska tengerparti kőház, az égszínkék tenger, kabóca koncert és fűszeres illatok! szállásadónk, egy öreg helybéli „morgó medve” egy este beállított ezzel a fogással és egy üveg borral, mondta elköszön , mert elad mindent, többé már nem fogad vendéget! köszönjük az elmúlt tíz évet és ezt a csodás receptet!

belevalók

fejenként egy pisztráng (konyhakész)
egy fej fokhagyma dúrvára zúzva
két evőkanál vaj
3 evőkanál olívaolaj
egy citrom leve és reszelt héja + egy citom karikázva
négy csokor petrezselyem
egy csokor lestyán
egy csokor kapor
só, bors, ki hogy gondolja

így

az olajjal együtt felolvasztjuk a vajat, hozzá adjuk a fokhagymát, a felaprított zöldfűszereket, kb 10-15 percig hagyjuk a tűzön. (csak szép lassan, nem kell, hogy rogyogjon!)
a halakat megmossuk, sózzuk, borsozzuk kívül belül. az elkészült tölteléket a pisztrángok hasába pakoljuk, csapunk hozzá egy pár citromkarikát, és egyszerű barna csomagoló papírba tekerjük, madzaggal átkötjük. egy vödör vízbe mártjuk. grillen, sütőben, tepsiben 25-30 perc alatt el is készül!
friss kenyérrel, salátával igazán remek!
.