{mustáros tarja}

mustaros tarja8

tanácstalanul álltam a hentes pult előtt. szárnyast nem akartam, a marha nem volt szép, a disznó meg röfög! viszont, valamit enni kell! a hentes mester látva savanyú orcámat csak ennyit mondott: vigyen csontos tarját, az most friss és akciós is! hát vittem!

belevalók

2 szelet tarja/fő

2-3 db zsálya levél

2-3 rozmaring ág

egy kis kakukkfű

két fej fokhagyma félbevágva

dijoni mustár, só, bors

így

a tarja szeleteket megmossuk, sózzuk, borsozzuk, jól bedörzsöljük mustárral. az ideális, ha egy éjszakát a hűtőben áll, de ha erre nincs mód, mehet rögtön a sütőbe a zöldfűszerek és fokhagymával együtt. takarjuk be fóliával, egy órát 200 fokon süssük, majd kapjuk le a fóliát és további fél óra alatt adjuk meg neki a megfelelő színt is!  saláta, kenyér jár mellé!

 .