-Mrs. Lipton kiváló cseresznyés sütije-

cseresznye1
csengetett mylord.

másfél bögre liszt (bögre 2,5 dl)
fél bögre kristálycukor
170 gr vaj kb.
egy teáskanál sütőpor
fél teáskanál szódabikarbóna
egy jó csipet só
három nagy tojás vagz négy kicsi
három evőkanál tej

egy üveg cseresznye, szezonban friss cseri, de lehet meggy is
két kanál liszt kb.

kedvenc robotgépem keverőtáljába teszem a száraz hozzávalókat, bele kockázom a vajat, egyes fokozatra kapcsolom, és megvárom, amíg a vaj szépen összemorzsázódik a többi alapanyaggal. mindeközben egy másik tálba beleütöm a tojásokat, hozzáadom a tejet, majd a morzsához adagolom, továbbra is egyes fokozaton.
a cseresznyét lecsepegtetem, megforgatom a lisztben, ügyesen a tésztához keverem, csak lazán.
ne ijedjünk meg, egy viszonylag sűrűbb tésztánk lesz.
a sütő természetesen már 180 fokon. a tortaformám (18 cm) sütőpapírral kibélelem, mehet bele a tészta, párszor a pultoz csapom, hogy szép egyenletes legyen a massza. sütőbe rakom, és a tökéletes tűpróbáig sütöm, ez úgy másfél óra.
nagyon finom.

cseresznye2.