-mogyoróvajas keksz-

mogyoro05

mogyoróvaj.

tíz dkg vaj
két evőkanál kristálycukor
hat evőkanál barnacukor
egy zacskó vaníliás cukor
egy tojás
három evőkanál mogyoróvaj
fél teáskanál só
fél teáskanál szódabikarbóna
fél teáskanál sütőpor
hat evőkanál liszt
maroknyi apróra tört étcsokoládé

a vajat, cukrokat kikeverem, hozzáadom a tojást, és keverem, keverem. mehet bele a mogyoróvaj, tovább keverem. só, sütőpor, szódabikarbóna következik, majd apránként a lisztet is belekeverem. végül a csoki darabok.
egy könnyű, krémes massza lesz a vége, amit sütőpapírra teszek, hengert formálok belőle. betekerem a papírral, egy éjszakára a hűtőbe teszem.
reggel kb. ujjnyi vastag karikákra vágom, kétszáz fokon 11 perc alatt sütőpapírral bélelt tepsiben megsütöm.
ha már nem túl forró, sütőrácsra teszem, mikor teljesen kihűlt fémdobozba zárom..