{meggyes mákos}

meggyesmakos1

meggy, mák, bögre, 180 fok, 60 perc röviden ennyi.
elég hamar elfogy!

tészta

két bögre darált mák
két bögre barnacukor
két bögre liszt
két bögre tej
két teáskanál sütőpor
két tojás
10 dkg szobahőmérsékletű vaj
egy zacskó vaníliás cukor

meggy

jó fél kg meggy, kimagozva
egy evőkanál méz
egy evőkanál liszt
egy teáskanál fahéj
egy kupak konyak / a konyakos üveg kupakja a mérce/

a meggyet megmossuk, kimagozzuk, megszórjuk a liszttel, fahéjjal. elő a konyakkal, egy kupaknyi pont elég is. egy kanál mézzel, összeforgatjuk és félretesszük.

így

két edény kell. az egyikben a száraz hozzávalók kerüljenek, a másikban a tojásokat, vajat és a tejet mixeljük. most jön, hogy a kettőből egyet készítünk robotgép segítségével. akkor jó a tészta a hólyagosodik! a tepsit kenjük ki vajjal, lisztezzük és öntsük bele a masszát, a tetejére szórjuk a meggyet és mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe. mennyei illattal, szép barna színnel jelzi, hogy kész ! bizonytalanok alkalmazzák a tűpróbát! mikor kihűlt, kockára vágjuk, porcukrozzuk, megesszük
.