{leves csicseriborsóból}

kelkaposzta02

csicseriborsó. kelkáposzta.

egy szál kolbász karikázva
három-négy db krumpli kockázva
két közepes vöröshagyma apróra vágva
egy kis fej kelkáposzta darabolva
négz gerezd fokhagyma zúzva
két babérlevél
egy doboz paradicsom konzerv (darabolt, levével együtt)
egy doboz csicseriborsó konzerv leszűrve (vagy vehetünk kimérve, de egy éjszakára áztassunk be egy bögrényit)
két babérlevél
só, bors ízlés szerint
két kanál olaj

két úton indulhatunk:

aki húsos karikázza fel a kolbászát tegye egy fazékba két kanál olajjal együtt, süsse pirosra, majd vegye ki a kolbászokat, adja hozzá a felaprított hagymát, fokhagymát. aki pedig nincs oda a húsért , a kolbászos lépést hagyja ki . innen már nincs különbség, ha megpirult a hagymánk mehet hozzá a kockázott krumpli, a darabolt kelkáposzta és minden egyéb hozzávaló. végül öntsük fel vízzel, sózzuk, borsozzuk. egy jó óra hossza alatt, közepes lángon el is készül.
én úgy szeretem, ha meg áll benne a kanál! jó étvágyat!
.