{lencseleves}

lencse

lencse.

egy bögre lencse (érdemes előző este beáztatni)
két sárgarépa nagyobb karikákra vágva
két zellerszár szeletelve
négy gerezd zúzott fokhagyma
két közepes vöröshagyma kockára vágva
egy szál szárazkolbász felkarikázva
egy szelet kolozsvári szalonna kockázva
egy paradicsom konzerv
két babérlevél
két szál rozmaring

szalonnát, kolbászt zsírjára pirítom, ha ezzel megvagyok kiveszem őket. helyükre megy a hagyma, fokhagyma, majd a zöldségek, rozmaring, babérlevél és a lencse. én egy kicsit párolom, hozzáöntöm a paradicsom konzervet, majd felöntöm vízzel. hagyom, hogy felforrjon, ízesítem sóval, kis lángon egy órát főzöm. végül visszateszem a kolbászt, szalonnát. kellemesen savanykás íze lesz. a másnapos gyomornak igazi ajándék!

.