-lecsó-

lecso

kolbász. szalonna. lecsó.

egy csík kolozsvári szalonna (kb. 15 dkg)
egy szál gyulai kolbász
egy kg paprika
egy kg paradicsom
egy gerezd fokhagyma
két vöröshagyma
egy teáskanál pirospaprika
só, bors

a szalonnát kockázom, kolbászt karikázom, kis lángon zsírjára olvasztom. ha ez megvan, tányérba szedem. a kiolvadt zsíron a felkarikázott hagymát aranyszínűre pirítom, mehet hozzá a fokhagyma, majd a karikázott paprika. lefedem. mikor a paprika összeesett, pirospaprikázom, átkeverem és jöhet a gerezdekre vágott paradicsom. ismét lefedem. úgy tíz perc elteltével megkóstolom, sózom, borsozom és puhára főzőm. végül mehet vissza a kolbász, szalonna. egy utolsó gázt adok neki és kész.

én most olívaolajon pirított kenyéren tálaltam, de üthetünk rá pár tojást is. ki hogy szereti..