{körtés morzsa}

korte01

körtés morzsa (20 cm formához)

nyáron már morzsáztunk egyet, akkor az eper volt terítéken. most a körte lesz a főszerepben egy kis gyömbérrel. az elkészítés igen egyszerű, a végeredmény meg egyenesen ellenállhatatlan!

töltelék

négy érett körte kockára vágva
három evőkanál kristálycukor
egy teáskanál frissen reszelt gyömbér
egy teáskanál rum
egy citrom leve

morzsa

két evőkanál vaj
fél bögre liszt
fél bögre kristálycukor
egy gondolatnyi fahéj

a tölteléket keverjük össze egy tálban, vagy akár a sütőformában. 180 fokra előmelegített sütőben süssük húsz percig.
a vajat, a cukorra, liszttel, fahéjjal morzsoljuk össze, ha letelt a húsz perc szórjuk a körtére, mehet vissza a sütőbe egy fél órára. vigyázz, nagyon finom!
.