-keszeg-

keszeg

hal.

vettem a Lehelen keszeget, mert sütésre készen fogták,
szépen beirdalva, kellemes méretben. nekem csak haza kellett vinni, serpenyőbe tenni, fűszerezni, húsz percre a sütőbe rakni.

fejenként két keszeg, persze ez étvágy és keszeg méret függő
három-négy gerezd fokhagyma késlappal zúzva
egy vöröshagyma karikázva
két evőkanál vaj
egy bátor löttyintésnyi olívaolaj
egy paradicsom, ha éppen akad otthon
egy citrom
csokor petrezselyem
só, bors

hagymát, fokhagymát az olajon kicsit megpárolom, ráteszem a halat. sózom, borsozom, rákarikázom a paradicsomot. elosztom rajta a vajat, nyomok rá egy kis citromlevet, mehet a sütőbe, kb. húsz percre. vágok rá a petrezselyemből, mellé egy kis citrom, és kész. egyszerűen finom.

http://hu.wikipedia.org/wiki/Lehel_Csarnok

.