-kelkáposztafőzelék

a hideg idő slágere a főzelék. pláne, ha gyors, olcsó és nem igényel sok időt sem.
mondjuk a főzelék általában elég megosztó, de tekintsünk úgy rá, mint egy jó sűrű levesre, az egészség forrására, vagy napközis éveink rettenetes, de mára már kellemessé szelídült szép emlékére.

és akkor a recept.
kelkáposzta, nekem egy kisebb volt. két szép krumpli, két gerezd fokhagyma, egy evőkanál libazsír, köménymag, majoránna, só, bors, egy kis marék liszt, pirospaprika.

a felolvasztott zsírra megy a csíkokra vágott káposzta, mellé a krumpli, fokhagyma.
alacsony tűzön lefedve párolom, legyen egy kis leve. aztán mehet a pirospaprika, csakhogy legyen színe, nem szeretem a sápadt dolgokat, majd a liszt, köménymag érzéssel, majoránna egy leheletnyi, só, bors. végül felengedem vízzel, és készre főzöm, azaz, puha lesz a krumpli és a káposzta is. a legjobb anyukám (dédi a nyugdíjas) fasírtjával.