{kakaspörkölt vasárnapra}

kakas porkolt4

kakas pörkölt, csak ez járt a fejemben. nagyapám úgy főzte, hogy az valami csuda! és pont volt a piacon. meg kellett vennem!

belevalók

egy fiatal kakas
3 evőkanál disznózsír
3 vöröshagyma
egy evőkanál őrölt pirospaprika
két gerezd fokhagyma
egy zöldpaprika
két paradicsom
só, bors

így

a zsíron megdinszteljük a kockára vágott hagymát, én tekertem rá egy kis fekte borsot is, majd hozzá adjuk a pirospaprikát, gyorsan elkeverjük, hogy ne kapjon oda! mehet is hozzá a feldarabolt kakas- amit persze megmostunk, megtisztítottunk- felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. rávágjuk a zöldpaprikát, fokhagymát, az edény fedelét és várunk! másfél óra elteltével, belevágjuk a paradicsomot, sózzuk! újabb másfél óra után főtt krumplival tálaljuk. a lényeg: a húsnak le kell omlani a csontról, akkor az igazi!

menetközben persze kóstolgassuk, és ha kell, ízesítsük!
ha esetleg marad, másnap igen jó hortobágyi palacsinta készülhet belőle!.