-kacsa-

kacsa2

kacsa

fejenként egy mell
egy evőkanál kacsazsír
vaj
só, bors

szósz

egy vöröshagyma karikázva
két gerezd fokhagyma dúrvára zúzva
két pohár száraz vörösbor
két ágacska kakukkfű
egy babérlevél
két bögre marhahús alaplé (lehet kockából)
egy kevés olaj (két evőkanál)
vaj

kis lábosban a hagymát, fokhagymát, babérlevelet, kakukkfüvet a kevéske olajon a tűzre teszem. amikor jó illata van, hozzáadom a bort és beforralom, azaz hagyom a felére forrni. ha ez megvan mehet hozzá a leves, és azzal is hagyom a felére forrni. majd egy kevéske vajat csipkedek bele. tényleg csak egy keveset. ezzel kész is.

megmosom a melleket. a bőrét beirdalom, de a húsba nem vágok bele. sózom, borsozom. grill serpenyőben, bőrével lefelé egy kevés kacsa zsíron elkezdem sütni, adok mellé egy kis vajat is, csak az íze miatt. közepes lángot használok, úgy hét-nyolc perc múlva megfordítom. ez az oldal is kapjon nyolc percet. ha szép színe van és jó illata meg is van.
hagyom egy picit állni, majd felszeletelem, mehet rá az álom szósz, mellé újkrumpli, laskagomba, amit a maradék kacszsíron sütöttem.
végül megdicsérem a szakácsot, mert nagyon ügyes volt ma is..