-kacsa és ananász-

kacsa

egy fél kacsa (lehet csak mellből is)
egy ananász
három evőkanál soya szósz
egy evőkanál mogyoróolaj
egy teáskanál barnacukor
három gerezd fokhagyma zúzva
egy darabka gyömbér (kb. mint egy jó gerezd fokhagyma) reszelve
egy chilli
citromfű érzéssel

a kacsát megmosom. az ananászt felkarikázom, megtisztitom. a karikák felét felkockázom, kinyomkodom a kezemmel a levét egy tálba, ehhez adom a soyát, mogyoróolajat, cukrot, chillit, gyömbért, szóval mindent. ezzel a kacsámat leöntöm, lefedem, mehet a hűtőbe jó pár órára.
aztán a serpenyőben megsütöm, kiteszem egy meleg tálra. az ananászok másik felét negyedelem, a kacsa zsírján megsütöm. egy kis barnacukorral megszórhatjuk.
adhatunk mellé valamilyen zöldet is: saláta, rukkola stb.

.