hasaalja vagy oldalas – nagyon egyszerű recept

végtelenül egyszerű receptet osztok meg. az idő pénz, de mostanában leginkább alvás. kisbaba kis alvás, mondhatnám így is. szóval nincs sok idő a konyhában pöszmögni és túl bonyolítani a dolgokat.
vagy oldalasból vagy hasaaljából készítem, mikor mennyi zsírra vágyom. most a hasaalja nyert bőrkével.
a húst darabolom, ha a hentes nem teszi meg, sózom, borsozom, serpenyőbe teszem, dobok hozzá néhány babérlevelet, jó pár darab fokhagyma gerezdet, ízléssel, mértékkel egész köménymagot és felöntöm vízzel, ne lepje el, úgy egy centire legyen. lefedem, párolom úgy egy órát kb, majd a fedőt leveszem, a maradék vizet is elfőzöm alóla. adok hozzá egy pár kanál zsírt és szépen megsütöm.
ezzel kész is. kenyér, krumpli, fröccs jár mellé.