{hagymás qiuche}

quiche


vajas tészta, hagyma.

tészta

100 gr jéghideg vaj felkockázva
két bögre liszt
fél bögre jéghideg víz
csipet só

lisztet, vajat, sót tegyük egy tálba, adagoljuk hozzá a vizet, villámgyorsan dolgozzuk össze.
ha kész a cipó, tekerjük frissentartó fóliába, majd a hűtőbe egy óra hosszára.
aztán kinyújtjuk, mehet is a formába. tetejére sütőpapír, nehezéknek bab, rizs vagy kavics, hogy az elősütés alatt ne poposodjon fel a tészta. tíz percre tegyük kétszáz fokos sütőbe.

28 cm átmérőjű formához

hagyma

öt db közepes vöröshagyma
egy lilahagyma
két-három gerezd durvára vágott fokhagyma
egy pár zöldhagyma, ha éppen akad
100 gr vaj
200 ml főzőtejszín
250 gr edami sajt reszelve
három tojás
egy darabka reszelt parmezán
só, bors, szerecsendió, ahogy szeretjük

a felkarikázott hagymákat a vajon egy órát pároljuk! sózzuk, borsozzuk.
adjuk a tejszínhez a tojásokat, a sajtokat, az elkészült hagymát, reszeljünk hozzá egy kis szerecsendiót, kóstoljuk meg és, ha minden oké öntsük a tésztára. mehet vissza a sütőbe. amikor szép aranybarna színű, akkor van kész! hidegen és melegen is nagyon finom!

.