{gyömbéres tyúkhúsleves}

leves

tyúkhúsleves.

egy fél tyúk
egy közepes hagyma
négy gerezd fokhagyma összezúzva
egy darabka gyömbér
fél csokor citromfű
egy csokor koriander levél
két szép szál répa lapokra vágva
egy kis fej káposzta felcsíkozva
egy- két chili paprika karikázva
két evőkanál szójaszósz
két evőkanál só
egy citrom leve
instant ázsiai tészta

tegyük fel a tyúkot főni egy nagy fazéknyi vízben, két kanál sóval, hagymával, fokhagymával együtt. ( én két nagyobb darabba szoktam vágni a tyúkot) két órát hagyom főni, majd hozzáteszem a répát, káposztát, citromfűvet, koriandert. a megtisztított gyömbért is, amit krumplihámozó segítségével szeletelek bele. további egy órát lassú tűzön rotyogtatom és persze kostólgatom. végül mehet a chili, kinek- kinek ízlése szerint- , a szójaszósz és a citromlé. adunk neki még egy órát és kész.

tálalás

a tésztát tányérra rakom, a forró levesből annyit merek rá, hogy ellepje. lefedem 15 percre. megszórom zöldhagymával, szeletelek bele a húsból. legjobb védelem megfázás ellen!

.