{gersli risotto}

barley_risotto_starvingchef

a gersli. töltött káposzta, sólet vagy sült húsok kiváló barátja . de ma risotto lesz belőle! igazán finom, érdemes kipróbálni!

belevalók

egy pohár árpagyöngy egy kis fej vöröshagyma kockázva
3 db szárzeller szeletelve
két evőkanál vaj + egy a végén
egy jókora löttyintés száraz fehérbor
fél liter zöldségleves alaplé (lehet kockából)

amivel kínáljuk

legalább négy csokor aprított petrezselyem
három evőkanál Oliva olaj
öt-hat olajban eltett szárított paradicsom
két-három gerezd zúzott fokhagyma
szeletelt földimogyoró pont csak az íze miatt
reszelt parmezán

így

első fejezet
az olvasztott vajra mehet a vörös hagyma, szépen üvegesre pároljuk, majd a gersli,  zeller. bátran mehet rá a fehérbor is. amikor a bor elfőtt, adunk hozzá a levesből, mindig csak annyit, hogy ellepje. ha a gersli meg puhult, hozzákeverünk egy kanál vajat, esetleg egy kis parmezánt is.

második fejezet
fogjuk a tepsit felrakjuk a tűzre, elsőként az olaj kerül bele és a zúzott fokhagyma, majd a petrezselyem és a felkockázott aszalt paradicsom,földimogyoró, de lehet dió is. só, bors ízlés szerint. csupán 15 perc és kész.
rákanalazzuk a risottora, reszelünk a parmezánból és kész!.