-fehérboros kapros csirke

bor kapor csirke.

óriási kedvenc.
nyolc szelet csirkemellet kiklopfolok, sózom, borsozom, lisztben megforgatom, egy kevés zsíron elősütöm. egy közepes vöröshagymát felkockázok. a husikat kiszedem, a visszamaradt zsíron a hagymát dinsztelem, hozzáadok egy teáskanál pirospaprikát, felöntöm másfél dl irsai olivérrel, hagyom egy tíz percet, hogy az ízek egy kicsit összebarátkozzanak. sózom, borsozom, egy jó fél csokor apróra vágott kapor is megy hozzá. a melleket a szaftba visszateszem, felöntöm húsalaplével, épp csak, hogy ellepje a csirkét. egy óra elteltével behabarom, mehet még egy kis kapor, kóstolás és kész is. újkrumplit sütök mellé, de pompás nokedlivel, friss kenyérrel is. elmaradhatatlan kísérője a jó hideg fröccs. igazi kora nyári étel.

habarás: három evőkanál tejföl+egy csapott evőkanál liszt

megjegyzés
kivételesen most turmixszóltam a pörkölt szaftot, amitől igazán selymes lett.