{epres pite}

epres pite9

tészta

egy bögre liszt
egy evőkanál cukor
fél teáskanál fahéj
egy csipet só
50 ml jéghideg víz
100 gr jéghideg vaj apró kockára vágva

kell egy keverőtál, amiben a száraz hozzávalókat összemorzsoljuk a vajjal, majd adjuk hozzá a hideg vizet és formáljunk belőle egy gombócot. mindezt tegyük jó gyorsan. csomagoljuk fóliába, tegyük a hűtőbe egy órára. lisztezet deszkán kb 5 mm vékonyra nyújtsuk ki, tegyük a sütőformába (22 cm átmérő).

jöhet a töltelék

fél kg eper, mérettől függően negyedelve vagy felezve, adjunk hozzá két evőkanál cukrot, két evőkanál mézet,egy kupica pálinkát, fél teás kanál fahéjat. az egészen keverjünk egyet, majd mehet a tésztára!
a tészta lelógó részeit hajtogassuk a töltelékre, kenjük meg tojás sárgával, szórjuk meg cukorral . 180 fokra előmelegített sütőben kb 40 perc alatt el is készül!.