{epres morzsa}

eper02

{tavaszi morzsa}

(22 cm formához)

végre kisütött a nap, a piacon is kedvesebb a “kofa úr”, úgy 20 dekával! 30 dkg eper helyett kaptam fél kilót, plusz egy kézcsókot! csodálatos! tavasz van!

 

belevalók

50 dkg eper félbe vágva

egy bögre barna cukor

egy evőkanál vaj

egy citrom leve

egy zacskó vaníliás cukor

 

a morzsához

két evőkanál vaj

fél bögre liszt

fél bögre barna cukor

fahéj, ahogy te szereted

 

így

tegyük a sütőformába az epret, morzsoljuk rá a vajat, mehetnek hozzá a cukrok és a citromlé. toljuk  a 180 fokra előmelegített sütőbe, de csak addig, amíg elkészítjük a morzsát. ehhez kell egy keverő tál, bele a liszttel, cukorral és fahéjjal. majd használjuk a kezünket és morzsoljuk össze a vajjal. vegyük ki az epret, szórjuk meg a keverékünkkel és mehet is vissza a sütőbe egy jó fél órára. igazán  finom melegen, vanília fagylalttal vagy csak úgy magában!.