– csirkeszárny

csirke

buffalo csirkeszárny
mert van, ami az üvegből jó.

ez sem lesz egy túl bonyolult recept. ami a kihívást jelenti beszerezni a buffalo wings szószt, amit igazán nem értek… annyi, de annyi erre szakosodott bolt van, ahol a világ minden tájáról fűszereket, alapanyagokat árusítanak, de pont erre nem gondolnak (és konzerv clamre sem, ami a new england clam chowder alapja). remélem valaki elolvassa és meglátja a rést a pajzson!

alap recept

csirkeszárny három részre darabolva. a szárnyvégeket félre teszem, lefagyasztom alapléhez.
buffalo wings szósz (FRANK’s Red Hot)
egy kevés vaj vagy olaj a sütéshez.

amivel én most feldobtam, az egy házi készítésű fűszervaj, mert akadt itthon egy kis megmaradt tejszín, amiből igazán kitűnő vajat lehet készíteni.
ennek menete
a megmaradt tejszínt tálba öntöm, elektromos habverővel, a legmagasabb fokozaton elkezdem verni, addig verem míg a tálban a tejszín szétválik vízre és vajra. ez kb. tíz-tizenöt perc. a vizet leöntöm, a vajat gombóccá formálom, konyharuhába tekerem, és a maradék nedvességet is kicsepegtetem. petrezselyemmel, sült fokhagyma gerezdekkel, sóval ízesítem.

a csirkeszárnyakat tepsibe teszem, a fűszeres vajból csipegetek rá, nem kell sok, lefedem fóliával. 180 fokos sütőben harminc percig sütöm, átforgatom, és immár fólia nélkül adok neki egy kis színt. végül a buffalo szósszal nyakon öntöm, jó alaposan megrázom a tepsit, jusson a szószból mindenhová, és ezzel kész is.
főzött kéksajt mártással, káposzta (cloeslaw) salátával az igazi.

{kéksajt mártás}

-káposztasaláta-