{csipkebogyó szósz sült kacsacombbal}

kacsa

kicsit pepecs munka ez a mártás, de ha összekötjük egy jó bogyó gyűjtő kirándulással és egy finom kacsacombbal, igen csak megéri a fáradozást.

hozzávalók

elsősorban türelem

mártás

egy bögre tisztított csipkebogyó
egy bögre barnacukor
egy bögre csipkebogyó tea
két narancs leve
egy dl száraz vörösbor
fél rúd fahéj
kacsacomb fejenként egy
krumpliból is egy-kettő/fő

kacsa

elsőként tegyük oda a kacsacombokat, semmi mást ne tegyünk vele csak sózzuk. én most egy kis vajon kezdtem el sütni, természetesen a bőrös oldalával lefelé, ha kapott egy egészséges piros szint megfordítjuk, ezt az oldalát is színesre sütjük, majd lassú tűzön, lefedve pároljuk, amíg a mártást és a krumplit elkészítjük.

mártás

miután felpucoltuk, alaposan megmostuk a csipkebogyót, szinte túl is vagyunk a nehezén. a többi már csak gyerekjáték. se szőr, se mag ne maradjon benne!
öntsük a cukrot egy lábosba, olvasszuk fel, ha már könnyedén tudjuk keverni, mehet hozzá az összes folyadékot, egy csipet sót , a csipkebogyó hús, valamint a fahéj. az egészet beforraljuk, méz állagú legyen!

krumpli

két kanál olíva olajat egy teáskanálnyi nagy szemű sóval keverjük össze. a krumplikat jól megmossuk (héja marad), villával szurkáljuk meg, forgassuk bele az olajba. sütőpapírba, majd fóliába csomagoljuk és 180 fokos sütőben 45 perc alatt készre sütjük. tálalásnál a kacsaszafttal meglocsoljuk!
.