-csicsóka krémleves-

csicsoka61

jeruzsálemi articsóka.

jó fél kg csicsóka
egy fej vöröshagyma kockázva
három gerezd fokhagyma
két evőkanál olívaolaj kb.
két fehérrépa karikázva
egy darabka zeller (ami a leveszöldség csomagban van pont jó lesz)
két-három szárzeller
egy teáskanál mozsárban tört koriander mag
só, cayenne bors, citromlé, ahogy érzed

felmelegítem az olajat, hozzáadom a hagymát, a késlappal zúzott fokhagymát, átkeverem, jöhetnek a feldarabolt zöldségek, csicsóka, só, koriander, cayenne bors, egy keverés, és a fedő. kislángra teszem, 15 percig párolom. időnként megnézem, nehogy odakapjon.
felöntöm egy liter vízzel, felforralom, majd közepes lángon addig főzőm, míg a zöldségek egészen puhák lesznek. végül pürésítem, egy kis citromlével bolondítom és kész.
(friss citrom levet adok hozzá).