{brokkoli krémleves}

brokkoli kremleves by bisztronyul

belevalók

egy fej brokkoli
egy közepes vöröshagyma kockázva
egy burgonya kockára vágva
két gerezd fokhagyma zúzva
egy evőkanál vaj
egy liter zöldség alaplé (lehet kockából)
50 ml főzőtejszín
só, bors, szerecsendió ízlésünknek megfelelően

igy

dobjuk a vajat a fazékba, ha felolvadt menjen bele a hagyma, fokhagyma. amikor üveges tekintettel néz ránk vissza, na akkor adjuk hozzá a brokkoli fejeket és a kockázott krumplit. ezt követi 10 perc párolás, majd az alaplé hozzáadása. ízesítése sóval, borssal reszelt szerecsendióval.. húsz perc főzés következik. végül jöhet a bot mixer és a tejszín hozzáadása. friss házi croutonnal kínáljuk.
házi crouton készítése
a világ legegyszerűbb dolga! mindig akad otthon egy kis száraz pékáru: kenyér, kifli, zsemle. nincs más dolgunk, mint ezeket felkockázni, beledobni egy serpenyőbe, meglocsoljuk olíva olajjal, adunk mellé egy rozmaring ágat, egy gerezd fokhagymát, vágott petrezselymet , kockázott bacont. aranybarna színnel jelzi ,ha elkészült!

.