-braciole

IMG_2617

hústekercs.

paradicsomban főtt hústekercs. szerintem csodálatos. macerásnak tűnik, de nem az. húsunk lehet marha, csirke, sertés. én most a sertés combra szavaztam (5%), de hamarosan a csirke is megkapja ezt a kedvezményt.

a comb szeleteket szép vékonyra klopfolom, sóval, borssal fűszerezem.
(hat szelet)

hét fokhagyma gerezdet egy kevés vajon megsütök, így sokkal finomabb.

egy csokor petrezselymet, hét bazsalikom levelet, három szelet falusi sonkát, egy darabka parmezán sajtot a mixerbe teszek, adok hozzá három gerezdet a sült fokhagymából, nyakon öntöm olívaolajjal, végül megnyomom a gombot, ezzel kész a töltelék. ha van otthon, fenyőmaggal is gazdagíthatjuk. figyeljünk, hogy ne legyen folyós, inkább kellemesen kenhető. itt jegyzem meg, pirítós kenyérrel is el tudom képzelni.

a húsokat a krémmel megkenem, feltekerem, főzőspárgával rögzítem.

serpenyőbe olajat teszek, megsütöm a tekercseket, tányéra teszem.

egy szép vörös hagymát felkockázok, a húsos serpenyőben dinsztelem, a maradék fokhagymákat hozzáadom egy babérlevéllel együtt, egy picike bors, egy pohár száraz fehérbor (2,5 dl) mehet hozzá. a felére visszaforralom, majd két doboz hámozott paradicsom konzervvel együtt egy jó félórát főzöm. végül a tekercseket is a szószba teszem, talán még egy órát főzöm. persze megkóstolom, és ha úgy érzem, egy kis cukorral kiigazítom. friss bazsalikom levelekkel bolondítom.

spagettivel, vagy friss kenyérrel ajánlom.