{borsóleves, ahogy dédike mondta}

borsoleves35

a borsóleves.

akkor lesz igazi a levesünk, ha mindenből ideit veszünk!

belevalók

egy evőkanál zsír, lehet persze olaj is, de akkor két kanál
fél kg friss borsó
5-6 idei sárgarépa
4-5 idei fehérrépa
4-5 db újkrumpli
egy fej főzőhagyma
2-3 gerezd fokhagyma
egy paradicsom
darabka zöld hegyes paprika
egy csirke farhát (csak az íze miatt)
fél evőkanál pirospaprika
egy evőkanál liszt
só, ahogy szeretjük
csipetke: tojás+liszt

így

a zöldségeket karikázzuk, a hagymát, krumplit negyedeljük. persze előtte pucoljuk és mossuk meg őket!
tegyünk egy kanál zsírt a fazékba, mikor felolvadt adjuk hozzá az összes zöldséget, borsót. én ilyenkor lefedem úgy 10 percre, hagyom párolódni. megszórom liszttel, piros paprikával, gyorsan átkeverem, mehet hozzá a csirke farhát, felöntjük vízzel,kerüljön bele a paradicsom, a darabka zöld hegyes! majd sózzuk és főzzük. most egy jó másfél órán át hagytam a tűzön, ugyanis menet közben kicsit elbóbiskoltam, de ez egy cseppet sem ártott neki! végül a lisztből és tojásból tésztát gyúrunk és bele csipegetjük a levesbe. még egyet forralunk rajta és kész!.