{aszalt szilvas sertéskaraj }

karacsony02

karaj.

így

egy kg kicsontozott sertéskaraj
egy csomag aszalt szilva (200 gr)
két evőkanál vaj + három evőkanál olaj
egy narancs leve
egy kupica brandy a szilvára, egy kupica a húshoz
három rozmaring ág
két körte félbevágva
egy lilahagyma negyedelve
egy rúd fahéj
egy bögre húsleves (lehet kockából)
só, bors ízlésünk szerint

melegítsük elő a sütőt 180 fokra. az aszalt szilvát locsoljuk meg a brandyvel. míg a szilva ázik, álljunk neki a húsnak!
a karajt dörzsöljük be sóval, borssal. vágjunk bele kis zsebeket, amiket egy- egy aszalt szilvával béleljünk ki. a rozmaring ágakat és néhány szem szilvát ügyesen rögzítsünk a húsra egy madzag segítségével.
ha ezzel megvagyunk, kapjunk elő egy tűzálló tálat / serpenyőt, tegyük bele a vajat, olajat. mikor a vaj felolvadt süssük elő a húst, minden oldalát szép pirosra. most adjuk hozzá a fahéjat, narancs levet és a kupica konyakot. mielőtt betoljuk a sütőbe egy merőkanál levessel locsoljuk meg.
jó 40 percig süssük, időnket locsolgassuk a szaftjával. végül adjuk hozzá a maradék aszalt szilvát, a kimagozott körtéket és a negyedelt lilahagymát. harminc perc és tálalhatjuk is!
.