-almás-sárgabarack lekváros morzsa-

morzsa

morzsa.

volt otthon két almám, a kamrában sárgabarack lekvár, liszt, zabpehely, és dió.

az almákat megpucolom, szeletelem, tűzálló tálba teszem. megszórom egy maréknyi durvára tört dióval. rákanalazok három vagy akár négy evőkanál lekvárt, és beteszem a 180 fokos sütőbe.
a vajat (5 dkg) négy evőkanál liszttel, négy evőkanál zabpehellyel, és négy evőkanál barnacukorral morzsásítom, vagy a kezemmel, vagy aprítógéppel. és persze mehet hozzá egy gondolatnyi fahéj is.

ha kész a morzsa, az almás tálat kiveszem a sütőből, elosztom rajta a morzsát, mehet vissza egy újabb körre, úgy 20-30 percre. aztán kész is! vanília fagyival még feldobhatjuk, de nélküle is pompás!.