{alma pongyolában}

alma

pongyola.

három-négy alma
egy tojás
egy és fél dl tej
négy evőkanál liszt + egy evőkanál
fahéjas porcukor
olaj a sütéshez

a lisztet tálba tesszük, hozzá adjuk a tojássárgáját. a tejet adagoljuk hozzá folyamatos keverés mellett. végül a tojás fehérjét kemény habbá verjük és mehet a masszához, ami legyen sűrűbb, mint egy átlagos palacsinta tészta!

az almákat meghámozzuk, megszabadítjuk a csumájuktól, kb. egy cm karikákra vágjuk. lisztben megforgatjuk (ez azért jó, mert nem csúszik le róla a tészta és nem fog fröcsögni sütés közben), belemártjuk a masszába. forró olajban, mindkét oldalát aranyszínűre sütjük. meg hintjük a fahéjas porcukorral és azon melegében megesszük, nem érdemes várni vele!

.